Naša misija ...

Imamo cilj

Smanjiti  10  milijuna boca plastičnog otpada do 2025. godine!

Kako bi se to postiglo, 10.000 kućanstava u Hrvatskoj bi do 2025. trebalo piti čistu filtriranu vodu iz svoje kuhinjske slavine koristeći TAPP Water filter za vodu.

TAPP Water Hrvatska je dio globalnog TAPP Water pokreta koji ŽELI ukloniti 10 milijardi boca plastičnog otpada do 2025. s 10 milijuna kućanstava diljem svijeta.

Svako kućanstvo u Hrvatskoj koje koristi TAPP filtar za vodu smanjuje otpad za najmanje 700 plastičnih boca godišnje i ispušta 156 KG manje CO2.

TAPP Water je nastao 2014. godine kada su Magnus iz Švedske i Alex iz Njemačke odlučili stvoriti jednostavniji i pristupačniji način da ljudi imaju čistu i pitku vodu doma, na dohvat ruke, iz svoje slavine.

TAPP Water rješava četiri glavna problema s pitkom vodom iz slavine u Hrvatskoj

 • Okus –  Sva pitka voda iz javne opskrbe u Hrvatskoj se tretira klorom kako bi postala bakteriološki čista i sigurna za piće. Posljedica toga je da voda iz slavina ima okus i miris po kloru i da nije potpuno privlačnog okusa.
 • Plastične boce – preko 200 milijuna se koristi svake godine U Hrvatskoj. To je hrpa plastičnih boca, oko 500 plastičnih boca za svako kućanstvo. Vrlo malo se reciklira općenito u svijetu, a i u Hrvatskoj ( samo 14% ), dok se dio izvozi nakon prerade, dosta plastike nikada ne ide u recikliranje i završi na odlagalištu ili odbačeno jer se samo 25% ikada prikupi .
  Svi to znamo, a velik problem je upravo na obali gdje plastične boce u ljetnim mjesecima viđamo posvuda, na plaži, u vodi, na pločnicima i u šumama. Većina te plastike nažalost završi u našem predivnom Jadranskom moru, a dio pojedu ribice i ostale morske životinje.
 • Mikroplastika – Kada plastika dospije u naš okoliš, često završi u našem vodnom sustavu kao mikroplastika; a sitne čestice ćemo vjerojatno na kraju popiti. 
  Jeste li znali da su potrebne 3 litre vode za izradu plastične boce od 1L?
 • Trošak kupnje, dostave i dopreme do doma – Ako pijete vodu iz plastike onda morate planirati kupiti vodu, nositi boce kući iz trgovine, a zatim spremiti i baciti boce. Sve to košta gotovo 1000 puta više od vode iz slavine.
  TAPP 2  je prvi pametni biorazgradivi filter za vodu u Hrvatskoj proizveden za Europu i Sjevernu Ameriku koji svatko može instalirati i koji osigurava čistu i svježu vodu izravno iz slavine na održiv način.
 • Nedavna istraživanja o onome što je poznato kao “zauvijek kemikalije”, to su sintetičke kemikalije koje su iznimno postojane u okolišu i u našim tijelima ( tehnički izraz: perfluoralkilne tvari (PFAS) je otkrilo  da se te kemikalije nalaze u vodi iz slavine, morskoj vodi, kišnici i podzemnim vodama. Sve je više dokaza o povezanim zdravstvenim rizicima.

TAPP Water (Hrvatska) je počela  s radom na Svjetski dan Voda 22.3.2022.  s vizijom da smanji plastični otpad u Hrvatskoj  i omogući svima zdravu i pitku vodu na dohvat ruke – u vašem domu.

Odaberite piti vodu koja teče!

Postoji alternativa vodi u plastičnim bocama – Tapp water VODA

Kako bismo pomogli našoj planeti Zemlji, odlučili smo se za bolju i zdraviju opciju, pročišćavati vodu koja nam je dostupna u našem domu, piti vodu koja teče.

Korištenjem Tapp Water filtera čuvate hrvatske i svjetske vode, pomažete održavanju ugroženih vrsta biljnog i životinjskog svijeta, smanjujete štetan utjecaj plastike na okoliš i čuvate vodu za buduće naraštaje.