Laboratorijski testovi učinkovitosti filtracije vode

Laboratorijski testovi

Ispunjavaju li TAPP filteri za vodu zaista ono što se navodi?

U TAPP Water-u se ponosimo  kvalitetom naših proizvoda i želimo biti transparentni s našim korisnicima.
 Zato svake godine provodimo niz neovisnih laboratorijskih ispitivanja kako bismo provjerili učinkovitost naših filtera za slavine.

Ovdje možete pronaći pregled rezultata testova koje su proveli SimpleLab (SAD), AQA (Austrija) i iTabe (Španjolska). Oni su među najrenomiranijim laboratorijima u svijetu.

Što TAPP Water filter uklanja iz vode ?

Na temelju našeg testiranja i istraživanja, TAPP filteri za slavine za vodu uklanjaju preko 100 zagađivača iz vode iz slavine i smanjuju preko 30 drugih tvari tehnologijom mikrofiltracije u 5 stupnjeva. 

Tvar

Opis

Rezultat filtriranja

Kamenac

TAPP filteri za vodu sprječavaju nakupljanje kamenca u kuhalima, aparatima za kavu, umivaonicima, flaširanoj vodi, vrčevima i svuda gdje se koristi voda iz slavine – zahvaljujući našoj vlastitoj formuli inhibitora kamenca. 

Ovisno o stupnju tvrdoće vode, vidljivi kamenac ili mrlje od kamenca također se mogu stvoriti pri korištenju TAPP filtera za vodu. Međutim, oni nisu tako tvrdokorni i obično ih je lakše ukloniti.

do 80%

Neugodan okus, boja i miris

Općenito uzrokovano klorom, njegovim nusproizvodima i organskim zagađivačima.

95% ili više

Klor i kloramin

Klor se dodaje za dezinfekciju vode iz slavine od štetnih virusa i bakterija.

95% ili više

Spojevi klora

Više od 100 nusproizvoda, uključujući 32 poznata nusproizvoda klora (VOC) kao što su THM koji su identificirani kao potencijalno kancerogeni.

95% ili više

Mikroplastika

Plastični dijelovi duljine nekoliko mikrona.

95% ili više

Teški metali

Olovo, cink, mangan, bakar – često se otapaju u starim cijevima.

95% ili više

Pesticidi

14 navedenih pesticida, uključujući klordan, heptaklor i lindan.

95% ili više 2

Herbicidi

12 navedenih herbicida uključujući 2,4-D i atrazin.

95% ili više 2

Nitrati i nitriti

Općenito uzrokovano umjetnim gnojivima. Za razliku od nitrata, nitriti su prisutni u vodi u vrlo niskim koncentracijama.

70% ili više

Farmaceutski proizvodi

Lijekovi i hormoni pronađeni su u vrlo niskim koncentracijama u vodi iz slavine, npr. atenolol, karbamazepin, estron, meprobamat i trimetoprim.

95% ili više 2

PFAS

To uključuje PFOA, PFOS i PFNA.

90% ili više 2

Uzročnici bolesti

Većina “loših” bakterija uključujući E.Coli kao i mikrobne ciste uključujući Giardia i Cryptosporidium.

95% ili više

Zamućenost

Zamućenost je mjera u kojoj voda gubi svoju prozirnost zbog prisutnosti suspendiranih čestica.

90% ili više

1  Učinkovitost filtera i životni vijek ovise o početnoj kvaliteti vode iz slavine
2  Na temelju javnog istraživanja Nacionalnog instituta za zdravlje (SAD) i drugih istraživačkih organizacija o aktivnom ugljenu u obliku blokova koji se koristi u TAPP filterima za vodu

Što TAPP filteri za vodu ne filtriraju?

Uobičajena zabluda je da filtar za vodu treba ukloniti sve iz vode iz slavine. Ovdje je popis tvari i parametara koje TAPP filteri za vodu ne uklanjaju ili smanjuju i zašto.

Tvar

Opis

Zdravi minerali

Zdravi minerali su kalcij, kalij, magnezij, klorid itd. koji su ljudima potrebni za život. Ovi esencijalni minerali samo su neznatno smanjeni ili zadržani ugljičnim blokovima sadržanim u TAPP filterima za vodu.

Tvrdoća

Tvrda voda je voda s visokom koncentracijom kalcija i magnezija. Za piće je uglavnom korisna tvrda voda. Međutim, tvrda voda uzrokuje naslage kamenca, što se često doživljava kao problem. Međutim, TAPP Water vlasnička formula inhibitora kamenca sprječava do 80% nakupljanja kamenca bez uklanjanja kalcija i magnezija. 

Međutim, ovisno o stupnju tvrdoće vode, vidljivi kamenac ili mrlje od kamenca također se mogu stvoriti pri korištenju TAPP filtera za vodu. Međutim, oni nisu tako tvrdoglavi i obično ih je lakše ukloniti.

TDS (Ukupno otopljene krutine)

TDS su u osnovi minerali poput anorganskih soli i male količine organske tvari otopljene u vodi. To su obično kalcij, magnezij, natrij, kalij, karbonat, bikarbonat, klorid, sulfat i nitrati. Većina laboratorijskih izvješća koristi električnu vodljivost umjesto TDS-a. TDS ni u kojem slučaju ne navodi je li voda pitka ili ne.

pH

pH je mjera kiselosti ili lužnatosti vode. pH od 6,5-8,5 smatra se normalnim i tijelo prilagođava pH normalnom stanju tijela (krv = pH 7,4) nakon pijenja.

Cijeli izvještaj o laboratorijskim ispitivanjima i popis svih tvari koje TAPP filteri vode uklanjaju ili smanjuju ovdje možete pronaći:

Potpuni

Popis svih tvari koje TAPP filteri za vodu uklanjaju

Napomena: Učinkovitost filtracije može ovisiti o kvaliteti izvorne vode i volumenu filtrirane vode. 
Općenito, filter je prikladan za vodu iz javne mreže pitke vode.