Često postavljana pitanja

Ovdje ćete pronaći odgovore na najčešće postavljana pitanja. 
Ako ne možete pronaći odgovor na svoja pitanja, možete nam poslati E-mail na info@volimvodu.hr 

U većini regija Hrvatske imamo vrlo dobru kvalitetu vode iz slavine koja je bakteriološki čista i sigurna za piće.

problem je što neki zagađivači (mikroplastika, ostaci hormona i lijekova, pesticidi, herbicidi, nitrati itd.) ostaju u vodi.
Osim toga, vodovod se nalazi daleko od kuće, a cijevi u kući ili stambenoj zgradi često se ne vide, mogu biti zastarjele i sadržavati teške metale (npr. olovo, bakar, cink).
Sustavi za omekšavanje ili visok sadržaj klora mijenjaju okus vode.

Postoji općenito uvjerenje da je flaširana voda u plastičnim bocama zdravija od vode iz slavine pa iz tog razloga mnogi ljudi, npr. trudnice, roditelje s bebama i malom djecom ili osobe sa zdravstvenim problemima, svake godine kupe stotine milijuna plastičnih boca za vodu  što je skupo i nepotrebno te ima jako velik negativan utjecaj na okoliš zbog problema sa zbrinjavanjem plastične ambalaže.

Uz visokokvalitetne i održive TAPP water filtere za vodu uvijek je dostupna sigurna, ukusna i jeftina voda iz slavine.
Nema  potrebe za kupnjom i nošenjem teških boca s vodom.

Suprotno pćem mišljenju, voda u plastičnim bocama nije nužno zdravija od vode iz slavine. 
Veliko je opterećenje za našu okolinu. Visok ugljični otisak vode u bocama nije samo posljedica proizvodnje, već transporta i distribucije.
Voda iz slavine, s druge strane, apsolutno je sigurna u većini regija Hrvatske, jeftinija je od vode u bocama. S TAPP water filterom za vodu iz vode iz slavine se uklanja preko 100 tvari zagađivača, klor, kamenac, teški metali te neugodni mirisi i okusi, a ostaju važni minerali poput kalcija i magnezija.
Konačno, ali ne manje važno, TAPP filteri za vodu  čine život lakšim uklanjajući potrebu za nošenjem teških boca s vodom i brigom za njihovim odlaganjem.

EcoPro Compact filter za vodu je novi proizvod TAPP Water-a. Zahvaljujući  inovativnom dizajnu, gotovo je 2/3 manji i lakši od EcoPro filtera za vodu. 
Osim toga, nema kućište uloška za blok ili patronu s aktivnim ugljenom, što znači da je potrebno znatno manje plastike i materijala za pakiranje.
Tehnologija mikro-filtracije s aktivnim ugljenom koju je razvio TAPP Water u 5 stupnjeva i brzina filtera su identične u oba modela. 
Dakle, oba imaju iste parametre kvalitete za performanse filtera za preko 100 onečišćujućih tvari i 30 drugih tvari, što je u većini slučajeva preko 95%. 
Više o učinkovitosti filtera za vodu možete saznati OVDJE 
S EcoPro filterom, uložak se mora mijenjati svaka 3 mjeseca, a s EcoPro Compact jednom mjesečno kako bi se osigurala kvaliteta filtera.

Kao roditelji, svi smo jako zabrinuti za dobrobit naših beba i djece.
Općenito, bebe mlađe od 6 mjeseci trebaju piti samo prokuhanu vodu, jer imaju nerazvijen imunološki sustav i ne smiju se nepotrebno izlagati bakterijama.

Međutim, prokuhavanje vode ne uklanja teške metale, onečišćujuće tvari kao što su mikroplastika, herbicidi, pesticidi, ostaci lijekova i hormona ili druge tvari poput klora.
Voda iz (plastičnih) boca također može sadržavati štetne tvari uključujući mikroplastiku, često se neprimjereno skladište i čuvaju mjesecima.
Općenito, voda iz slavine podliježe strogim kontrolama i sigurna je u većini regija (preporuča se provjera lokalne kvalitete vode) te se stoga bez oklijevanja može koristiti za prokuhavanje vode za dječju hranu mlađu od 6 mjeseci.
No, ne samo da bi se uklonile moguće bakterije, nego i – kako je već opisano – i najmanji zagađivači i druge nečistoće, vodu treba dodatno filtrirati. 
To se također odnosi na bebe starije od 6 mjeseci, kao i na malu djecu i djecu.

Materijali koje koristimo u filterima odražavaju predanost održivosti, kvaliteti i trajnosti.
Kućište je izrađeno od ABS i PC plastike, koja ne sadrži BPA i ftalate te je izrađena od prirodnih sirovina.
Blok s aktivnim ugljenom u kućištu koji filtrira vodu sastoji se od ljuski kokosa (70%), koje se razgrađuju u CO2 i vodu, i UHMW (30%), koji je inertan i stabilan i ne akumulira se u morskom okruženju.
TAPP water filter uključuje dva mala silikonska komada koji drže blok s aktivnim ugljenom na mjestu kako bi se osigurala maksimalna učinkovitost filtera. Ti se dijelovi raspadaju na amorfni silicij, ugljični dioksid i vodu.

Nakon opsežnog istraživanja i analize različitih dostupnih materijala i rješenja za bitne komponente filtera, odabrali smo specifičnu vrstu plastike kao najbolju opciju u smislu trajnosti i održivosti.
U TAPP water-u, održivost je u središtu onoga što radimo. 
Ne samo da smanjujemo broj plastičnih boca kroz proizvodnju filtera, već se također neprestano razvijamo i unaprjeđujemo proces  vezano uz odabir materijala i transporta.
Ukratko, neprestano ispitujemo kako osigurati da lanac vrijednosti ima najbolji mogući utjecaj na naš planet. 
Znamo da je pred nama još dug put i mnogo izazova koje moramo prevladati. Ali već smo ponosni na materijale koje koristimo za izradu glavnog dijela proizvoda, jer su izdržljivi, mogu se vrlo lako reciklirati i ne sadrže BPA i ftalate.  Više o ftalatima pogledajte u članku na Razvojna organizacija zaštite potrošača   i na Wikipediji.
Blok s aktivnim ugljenom koji filtrira vodu napravljen je od kokosovih ljuski. 
To znači da voda teče kroz prirodni, organski materijal.

Zašto ne koristimo nehrđajući čelik? 
Trenutno je cilj stvoriti rješenje koje nije samo održivo i jednostavno za korištenje, već i pristupačno. To mora biti rješenje koje štedi novac kućanstvima u usporedbi s kupnjom flaširane vode. Izrada filtera od nehrđajućeg čelika stvorila bi rješenje koje bi bilo pristupačno za samo nekoliko korisnika. TAPP water želi učiniti  proizvode pristupačnima svima kako bismo smanjili negativan utjecaj na okoliš i smanjili korištenje vode iz plastike.

Da, sve što trebate učiniti je odvrnuti ga i ponijeti sa sobom u kuću za odmor i tamo ponovno pričvrstiti na slavinu (pod uvjetom da je voda iz slavine pogodna za piće). Tako na odmoru možete piti sigurnu i ukusnu vodu iz slavine, bez lošeg okusa (osobito u mediteranskim zemljama zbog visokog sadržaja klora), onečišćujućih tvari i nečistoća. U ljetnim mjesecima svi pijemo više vode jer je zbog vrućine gubimo i upravo zato se povećava korištenje vode u plastici, a cilj je smanjiti potrošnju osobito na otocima i obali gdje postoji velik problem oko zbrinjavanja plastičnog otpada.

Velika prednost filtera za pitku vodu TAPP water je da filtrirana voda uvijek izlazi svježa i pročišćena iz slavine. Imitira vodu u prirodi jer  voda u prirodi teče, ne stoji.
Mala ručica sa strane omogućuje jednostavno prebacivanje između filtrirane i nefiltrirane vode ukoliko želimo vodu koristiti za pranje posuđa.
TAPP water filteri za vodu filtriraju litru vode 10 puta brže od filtera za stolnu vodu i svojom modernom tehnologijom također uklanjaju ili smanjuju količinu teških metala, mikroplastiku, pesticide kao i ostatke lijekova i hormona. 
Zbog toga je voda zdravija i puno boljeg okusa. Stvaranje kamenca je također smanjeno do 80%.
Uz godišnji paket, TAPP filteri za vodu su jeftiniji od najpopularnijih filtera za stolnu vodu.

Na temelju naših testova i istraživanja, TAPP vodeni filteri za vodu uklanjaju preko 100 onečišćujućih tvari iz vode iz slavine s 5-stupanjskom tehnologijom mikro-filtracije s aktivnim ugljenom i smanjuju više od 30 drugih tvari kao što je kamenac.
Laboratorijski testovi daju pregled onečišćenja koje TAPP water filteri za vodu smanjuju i uklanjaju.

Filteri s aktivnim ugljenom uklanjaju preko 100 štetnih tvari kao što su nečistoće i zagađivači, neugodne mirise i okuse iz vode iz slavine vlastitom tehnologijom mikro-filtracije u 5 stupnjeva, dok se važni minerali poput kalcija, kalija i magnezija zadržavaju.
Površina filtera prekrivena je mikro-porama koje propuštaju vodu, ali zadržavaju nečistoće. Aktivni ugljen se dobiva iz kokosovih ljuski i stoga je 100% prirodan i održiv.

Tehnologija mikrofiltracije s aktivnim ugljenom koju je razvio TAPP Water radi u 5 faza:

Faza 1: polipropilenska mreža

Ova fina mreža obavija ugljični blok, filtrirajući veće mikroorganizme, sediment, hrđu, čestice kamenca i druge onečišćenja. Također štiti ugljični blok od onečišćenja iz ljudskih ruku prilikom mijenjanja filtera.

Faza 2: adsorpcija aktivnim ugljenom
Aktivni ugljen od kokosove ljuske uklanja organske kemijske tvari, klor, nusproizvode klora (VOC, THM, HAAS itd.), okus, miris, ostatke hormona i lijekova, pesticide, herbicide, PFAS itd. Također filtrira teške metale poput olova, bakra, žive i drugih.

Faza 3: mikro-filtracija ugljičnim blokovima

Ugljični blok filtrira čestice veće od 1 do 2 mikrona. To sprječava prolazak mikroplastike, fine prašine i većine bakterija kroz filter. Također sprječava propuštanje čestica korozije i bakterija koje se nakupljaju u cijevima.

Faza 4: Smanjuje kamenac i koncentraciju teških metala

Vrlo smo ponosni na vlastitu formulu inhibitora kamenca koja je rezultat dugogodišnjeg istraživanja. Nalazi se izravno u karbonskom bloku i sprječava nastanak kamenca te zadržava preostale teške metale.

Faza 5: sito
Filter filtrira kosu, pijesak, prljavštinu i druga onečišćenja koja mogu biti prisutna u cijevima zgrade ili kuće.

EcoPro filter za vodu vrlo učinkovito uklanja tvari iz do 1200 litara vode, a EcoPro Compact iz do 400 litara vode iz slavine (ovisno o izvornoj kvaliteti vode), što odgovara prosječnoj potrošnji vode u kućanstvu od 1-3 mjeseca.
Preporučujemo zamjenu uloška filtera u spremniku nakon 3 mjeseca kod ECO pro filtera ili 1 mjesec kod ECO pro compact filtera za vodu,  čak i ako ste filtrirali manje od 1200 ili 400 litara vode.
Filteri postaju zasićeni zagađivačima tijekom vremena i postoji rizik od rasta bakterija nakon odreenog vremena. To se događa sa svim filterima s aktivnim ugljenom, bez obzira na robnu marku.

Svi TAPP Water  proizvodi testirani su i certificirani prema strogim neovisnim laboratorijskim standardima i NSF specifikacijama. Ovdje ćete pronaći pregled tvari koje TAPP filteri za pitku vodu uklanjaju ili smanjuju.
Učinkovitost filtracije ovisi o kvaliteti izvorne vode i volumenu filtrirane vode. Općenito, TAPP Water filteri su prikladni za vodu iz javne mreže pitke vode.

Da, filteri za slavine uklanjaju ili smanjuju neugodne okuse i mirise, kao i klor, mikroplastiku i preko 100 drugih zagađivača vode. Istodobno zadržavaju važne minerale poput kalcija, kalija i magnezija.

TAPP filter za vodu uklanja sve čestice mikroplastike sadržane u vodi iz slavine. Ovdje ćete pronaći pregled tvari, uključujući mikroplastiku, koje filteri uklanjaju ili smanjuju.

TAPP filteri za vodu ne omekšavaju vodu, ali sprečavaju stvaranje kamenca. Tvrda voda je voda s visokom koncentracijom kalcija i magnezija.  Tvrda voda je korisna za piće.
Međutim, tvrda voda uzrokuje naslage kamenca, što se često doživljava kao problem. Međutim, zaštićena i inovativna formula inhibitora kamenca iz TAPP Water sprečava do 80% stvaranja kamenca, npr. kamenac u sudoperu, u aparatu za kavu, u kuhalu za vodu, u vrčevima za vodu ili u bocama. 
Međutim, ovisno o stupnju tvrdoće vode, vidljivi kamenac ili mrlje od kamenca također se mogu stvoriti kada koristite TAPP filter za vodu. Međutim, oni nisu tako tvrdokorni i obično ih je lakše ukloniti.
Budući da se kalcij i magnezij ne uklanjaju, ni voda se ne omekšava.

Ne.
Važni minerali poput kalcija i magnezija zadržavaju se u vodi zahvaljujući inovativnoj i zaštićenoj formuli.

Ne morate ukloniti filter. Trebate samo okrenuti malu polugu sa strane filtera koja prebacuje na filtriranje ili nefiltriranje vode.
Općenito, preporučljivo je držati polugu u nefiltriranom položaju, a kad želite vodu za piće okrenuti na filtriranje.

Nije preporučljivo koristiti filter s toplom vodom. Kada trebate toplu vodu, jednostavno okrenite ručicu u nefiltriran položaj i koristite vodu bez filtriranja.

Prvo trebate provjeriti je li filter pravilno pričvršćen. Ako nakon toga i dalje kaplje, uložak možete izvaditi čistim rukama, ispustiti vodu i ponovno ga umetnuti.
Ako je potrebno, postupak se može ponavljati koliko god puta želite. 
U nekim slučajevima pomaže i ako je mala poluga sa strane uvijek stavljena u nefiltrirani položaj.

EcoPro Compact se lako instalira, u nekoliko minuta bez alata. Filter se pričvrsti na izlaz iz slavine. S malom polugom sa strane možete se prebacivati ​​između filtrirane i nefiltrirane vode iz slavine.

Da, vrlo je jednostavan. Instalacija EcoPro filtera traje par minuta. Jednostavno se zašarafi na izlaz iz slavine bez alata. Ponekad, ako se stvori kamenac na rubu slavine trebamo upotrijebiti kliješta ili ključ kako bi se lakše skinuo navoj.
S malom polugom sa strane možete prebacivati ​​između vode iz slavine i filtrirane vode za piće.

Vrh filtera je označen nizom brojeva (jedan po mjesecu u godini) i crtica (jedna tjedno u mjesecu). Možete ih koristiti za označavanje kada ste zadnji put promijenili filter.
Tako ćete lakše zapamtiti kada trebate ponovno promijeniti filter (obično nakon 3 mjeseca).

Filteri su kompatibilni s 90% slavina s okruglim muškim navojem  od 22mm (gdje se filter pričvrsti).


Ako se  filter ne može idealno namjestiti odmah, obično možemo pomoći s nastavkom. Slobodno nam se javite za pomoć putem telefona 098 269 044 ili E-mail-a: info@volimvodu.hr
Možete provjeriti i izmjeriti  koji nastavak vam treba – upute se nalaze dolje niže pod FAQ Instalacija i korištenje trebam adapter.

Filteri ne pristaju na slavine s ovalnim otvorom ili crijeva koja se mogu produžiti ili na bilo koji od sljedećih modela:

Rado ćemo vam pomoći ako filter ne odgovara vašoj slavini.
Moguće da je potreban dodatni nastavak.
Trebat ćemo mjere na završetku vaše slavine kako bismo vam poslali odgovarajući nastavak.

Kvaliteta vode i učinkovitost kapaciteta filtera mogu se jamčiti samo za razdoblje korištenja od 1 ili 3 mjeseca, ovisno o modelu filtera. 
TAPP water parametri kvalitete za filtriranje tvari i nečistoća su u većini slučajeva iznad 95%.
Filtriranje mikroplastike, herbicida, nitrata, bakterija, klora i hormona neće zadovoljavati visoke standarde nakon 1 ili 3 mjeseca, ovisno o proizvodu.
Duljom uporabom uloška, ​​učinkovitost filtracije pada ispod minimalnih standarda TAPP vode. 
Uz spomenute aspekte adsorpcije i učinkovitosti, također je važno napomenuti da je ugljik materijal na bazi organskih tvari koji pruža plodno tlo za razvoj mikroorganizama na kojima se mogu pojaviti bakterije tijekom vremena.
Bakterije se skupljaju iza filtera i onečišćuju vodu u sustavu cijevi. To se može dogoditi s bilo kojom markom filtera s aktivnim ugljenom.

Ako se filter ne koristi nekoliko dana, potrebno ga je isprati 30 sekundi prije sljedeće upotrebe kako bi se izbjeglo nakupljanje bakterija.

Održivi TAPP ulošci filtera za vodu izrađeni su od plastike koja se može reciklirati bez BPA i ftalata kao i drugih prirodnih materijala, ali ipak ne zadovoljavaju 100% kriterije za organski otpad.
Blok s aktivnim ugljenom ili uložak treba odložiti u mješoviti otpad.
Međutim, kućište EcoPro i EcoPro Compact filtera se mogu  koristiti uz zamjenu uloška s aktivnim ugljenom.
Ako kućišta više nisu upotrebljiva, odlažu se u plastični otpad koji se može reciklirati.

Isporučujemo samo unutar Hrvatske.

Jako nam je drago što ste zainteresirani za naše održive, pristupačne i lake za korištenje TAPP filtere za vodu te za moguću suradnju s nama!
Pošaljite nam e-mail sa svojim kontakt podacima i poslovnim ili prodajnim idejama i mi ćemo vas kontaktirati što je prije moguće.

TAPP filteri za vodu su dizajnirani, razvijeni i testirani u Europi. Redovito prolaze vrlo stroge kontrole kako bi zadovoljili naše visoke standarde kvalitete za visokokvalitetne i inovativne sustave filtera.