7 travnja, 2022

Brita filteri u usporedbi s Tapp filterima

Ako tražite Brita filter za vodu, ovdje možete saznati sve o prednostima i nedostacima i  informirati se o alternativnim sustavima filtera za vodu.

Brita filter za vodu

Plastični vrč  koji koristi aktivni ugljen za filtriranje vode gdje voda mora polako proći kroz filter nadolijevanjem odozgo. Ulošci filtera se zamjenjuju kada se potroše.

Djeluje li Brita filter za vodu?

Vrč s ugrađenim filterom koristi zrnca s aktivnim ugljenom koji smanjuje okus i miris klora, te uklanja bakar, živu i kadmij za čišću pitku vodu. Filter s aktivnim ugljenom unutar vrča djeluje tako da koristi pore da zadrži one tvari koje mogu biti potencijalno štetne.

Koliko je to djelotvorno?

Brita je proizvela mnogo različitih modela svog standardnog asortimana i jednostavni su za korištenje i ugradnju.

Cijena

Dostupni su po različitim cijenama ovisno o modelu vrča koji odaberete. Na primjer, Brita vrčeve su u maloprodaji oko 229 kn.
Brita ulošci filtera za vodu koštaju oko 70 kn za uložak filtera za vodu koji traje 1 mjesec i isporučuje 100 do 150 litara filtrirane pitke vode.

Gdje se mogu kupiti Brita filter za vodu?
Dostupni su u specijaliziranim trgovinama.

Mogu li se  kupiti zamjenski ulošci?

Da biste zamijenili svoje Brita uloške filtera za vodu, možete ih pronaći u specijaliziranim trgovinama ili naručiti online.

Brita ulošci filtera vode traju za oko 100 litara vode, a svaki Brita vrč filtera za vodu ima kapacitet između 1,4L do 2,4L.

Ima li prednosti?

Glavna prednost Brita tipa vrča za filtar za vodu je ta što se koristi izravno iz posude i nema ništa za ugradnju. Samo kupite i koristite – tako je jednostavno i po cijeni od oko 70kn za 100L do 150 litara vode, u usporedbi s kupnjom plastičnih boca, uštedjet ćete novac.

A nedostaci?

Evo nekih nedostataka Brita vrča za filter za vodu :

 • Nakon što napunite Brita vrč, morate pričekati da se voda filtrira protokom kroz filter, otprilike nekoliko minuta po litri.
 • S kapacitetom većine vrčeva između 1,4 L i 2,4 L, ako za kuhanje koristite Brita vrč s filterom za vodu, morat ćete napraviti dva vrča vode kako biste imali dovoljno za jedno kuhanje.
 • Kapacitet filterskog uloška je samo 100L do 150L vode što traje otprilike mjesec dana ako se koristi samo za vodu za piće, puno kraće ako vodu koristite i za kuhanje.
 • Ulošci filtera izrađeni su od ABS plastike, ali se bacaju svaki mjesec kada mijenjate filtere. Dakle, da, štedite korištenje plastičnih boca, ali svaki mjesec bacate ABS plastiku u miješani otpad.

Alternativa Brita filteru za vodu

Dok još uvijek koristite filter s aktivnim ugljenom, filter za vodu TAPP EcoPro može ponuditi neke prednosti :

 • Lako se instalira
 • Voda uvijek dostupna, samo otvorite slavinu
 • Ne zauzima dodatni prostor
 • Uložak filtera filtrira 1200 litara ili 3 mjeseca
 • Niska ulaganja, niža cijena spremnika za ponovno punjenje tijekom godine dana
 • Plastika se ne baca svaki mjesec
 • Ostavlja zdrave minerale u vodi
 • Voda je spremna za piće trenutno i odličnog je okusa